Ängskär

Detta är ett sommarläger för barn med diabetes typ 1 och en medföljande vuxen. Hit kommer barn och medföljare från hela Sverige. Här har vi fyra kollon varje år för barn i åldrarna 6-8, 9-11, 10-12, 13-15år. På varje kollo deltar ca 20 barn. 

 

På varje kollo är vi ett 10-tal ledare som är redo att träffa just er familj.
Vi jobbar mycket med samarbetsövningar och att lära känna varandra. Glädje och skratt är viktiga inslag hos oss.
Hos oss är det nästan alltid fler personer som har diabetes typ 1 än de som inte har. Den känslan är mäktig och värdefull att ta med sig hem – vetskapen att jag aldrig är ensam med min sjukdom.

 

Datum 2024

  • 14-16 juni, Ängskär, födda 2016-2018
  • 18-20 juni, Ängskär, födda 2015-2017
  • 24-26 juni, Ängskär, födda 2012-2014
  • 28-30 juni, Ängskär, födda 2009-2011

 

Intresseanmälan!

Förutom mat, logi och aktiviteter har ni här möjligheten att träffa andra i en liknande situation. Här kan både föräldrar och barn skapa nya kontakter, utbyta erfarenheter, tips och råd för att underlätta framtiden för familjen. Ett av våra mål är att stärka självförtroendet och självständigheten hos både barn och föräldrar genom att se hur andra har det, men också genom att ta del av våra ungdomsledares berättelser.
Ett annat mål är att du inte ska känna dig ensam, utan istället känna gemenskap. Vi kommer framför allt att skapa förutsättningar för att ni ska få ett roligt läger med mycket lekar, tävlingar, bad och kanske lite bus. Vi har genom åren haft flera olika föreläsare/underhållare så som: psykologer, diabeteshundar, skrattyoga, meditation, massage, författare, ungdomsförebilder, anhöriga till diabetiker mm. Har du tips får du gärna höra av dig.

Aspan (Ronneby)

Detta är ett sommarläger för barn med diabetes typ 1 och en medföljande vuxen. Hit kommer barn och medföljare från hela Sverige. Här har vi två kollon för barn i åldrarna 8-10, 11-13 år. Detta kollo är ett samarbete mellan Lions (södra Sverige), Blekinge diabetesförening och Diabetesmammorna.
På varje kollo är vi ett 10-tal ledare från Diabetesmammorna som är redo att träffa just er familj. Vi jobbar mycket med samarbetsövningar och att lära känna varandra. Glädje och skratt är viktiga inslag hos oss. Hos oss är det nästan alltid fler personer som har diabetes typ 1 än de som inte har. Den känslan är mäktig och värdefull att ta med sig hem – vetskapen att jag aldrig är ensam med min sjukdom.

Datum 2024

  • 6-8 juli, Aspan, födda 2014-2016
  • 9-11 juli, Aspan, födda 2011-2013

Intresseanmälan!

Förutom mat, logi och aktiviteter har ni här möjligheten att träffa andra i en liknande situation. Här kan både föräldrar och barn skapa nya kontakter, utbyta erfarenheter, tips och råd för att underlätta framtiden för hela familjen. Ett av våra mål är att stärka självförtroendet och självständigheten hos både barn och föräldrar genom att se hur andra har det, men också genom att ta del av våra ungdomsledares berättelser. Ett annat mål är att du inte ska känna dig ensam, utan istället känna gemenskap. Vi kommer framför allt skapa förutsättningar för att ni ska få ett roligt läger med mycket lekar, tävlingar, bad och kanske lite bus.

Idre

Detta är ett vinterkollo för hela familjen. Barnen som har diabetes är mellan 5-18 år. Antalet boenden styr antal platser till detta kollo. Vi har ungefär 35 boenden bokade. På detta kollo har, förutom barnen med typ 1 diabetes och föräldrarna, även syskon en chans att få möta andra i en liknande situation. Under dagarna och kvällarna erbjuds aktiviteter tillsammans med våra ledare i mindre grupper, men det är valfritt vilka aktiviteter ni vill delta i. Glädje och skratt är viktiga inslag och en del bus i backen kan förekomma. 

I Idre finns möjlighet till många aktiviteter. Speciellt har vi skidbackarna som är jättebra för alla nivåer. Vi har haft chansen att få skidlektioner för de barn och föräldrar som kanske aldrig stått på ett par skidor eller om man är precis nybörjare. Är man intresserad av en privatlektion eller skidlektion kan man givetvis boka det på egen hand – men glöm inte att vara ute i god tid! Det kan snabbt bli fullbokat. 

Idre är väl anpassat för både alpinåkning samt längdåkning. Är man intresserad av längd finns det fina spår runt om fjället. 

Pulkabacke finns, men kom ihåg att aldrig åka i skidbackarna. Det är förbjudet i och med pistmaskiner som kör när det blivit mörkt och har svårt att se. 

När vi besöker Idre Fjäll går oftast hela dagen åt till skidåkning i mindre grupper ihop med en ledare. Detta för att mindre gäng/grupper ger oss möjligheten att anpassa nivån både för dem som åkt mindre och dem som är mer erfarna. Vill man som familj åka själva går det självklart bra. Vi ordnar gruppaktiviteter som är valfria att delta i.  

På Aktivitetcenter finns det bowlingbanor, spelhall och simhall om vädret skulle vara emot oss eller om man vill ägna ett par timmar inomhus efter en dag ute i backen (dessa aktiviteter bokas av er själva).

På kvällarna efter middag så ordnar vi bland annat sittningar för föräldrarna och aktiviteter för barnen. Även dessa är valfria att delta i.